Türk Telekom Fatura Ödeme Tarihi Geçerse Ne Olur? Kaç Günde Kapanır?
Türk Telekom Fatura Ödeme Tarihi Geçerse Ne Olur? Kaç Günde Kapanır? Faturalı hat kullanan müşterilerin zaman zaman fatura borçlarının umduklarından daha fazla gelmesi, borcun normal tarifenin en az birkaç katında olması; müşterilerin sıkışık oldukları dönemlerde fatura ödemelerini ertelemelerini beraberinde getiriyor.
Özellikle fatura kesim tarihinin müşterilerinin maaş tarihlerine uzak olması, müşterilerin maddi anlamda rahat olmadıkları bir dönemde fatura borcu ile karşılaşmaları ile sonuçlanıyor.
Bu durumla karşılaşan faturalı hat sahibi müşteriler ise gecikme zammını göze alarak, faturalarını daha sonra ödemeyi tercih ediyorlar.
Lakin müşteriler, aynı zamanda faturalarının son ödeme tarihini kaçırdıktan kaç gün sonra hatlarının kısıtlanacağını ya da kapanacağını da merak ederek, öğrenmek istiyorlar.
Bu yazımızda Türk Telekom faturalı hat kullanan tüm müşteriler için Türk Telekom fatura son ödeme tarihi geçerse ne olur? Türk Telekom fatura ödenmezse kaç günde kapanır? vb. bu konuya dair en çok merak edilenleri yanıtlamaya, sizleri aydınlatmaya çalışacağız.
Türk Telekom Fatura Son Ödeme Tarihi Ne Zaman?
Türk Telekom müşterilerinin hatlarına dair fatura borçlarını fatura kesim tarihini takip eden 15 günlük zaman dilimi içerisinde ödemeleri gerekiyor.
Yani fatura kesiminden sonraki 15. gün fatura son ödeme tarihi olarak kabul ediliyor.
Türk Telekom Fatura Ödenmezse Ne Olur?
Faturalarını son ödeme tarihinden sonraki 15 gün içerisinde ödemeyen, ödemeyi daha sonraki bir sürece erteleyen kişilere 15. günden itibaren gecikme zammı uygulanmaya başlıyor.
Faturalı müşteriler, borçlarını geciktirdikleri yani ödemedikleri her gün için günlük %0.033, aylık ise %1.16 oranında gecikme zammını bir sonraki faturalarına yansıtılacak şekilde ödüyorlar.
Müşteri borcunu ödemediğinde müşteriye Türk Telekom tarafından ek bir süre veriliyor. 1 haftalık bu ek süre içerisinde kişi, faturasını öderse kişinin hattı kısıtlanmıyor. Yani müşteri, ödemediği son faturasını ödeyerek, hattını kullanmaya devam edebiliyor. 1 hafta dolduğunda müşterinin hala borcunu ödememesi durumunda ise hattına kısıtlama getiriliyor.
Bu kısıtlama kapsamında müşteri, telefonu yani kullandığı faturalı hat ile arama yapamadığı gibi sms de gönderemiyor.
Türk Telekom tarafından müşterilerine ek süre olarak 3 gün daha veriliyor. 3 gün içerisinde de ödeme gerçekleşmezse bu sefer, müşterinin hattı, kapatılıyor yani geçici de olsa borcunu ödeyene dek servis dışı oluyor.
Kapanan hattı arayan ya da bu hatta mesaj gönderen kişiler, bu işlemlerini gerçekleştiremiyorlar.
Başkaları kapanan hattı aradıklarında ise ‘Aradığınız numara, geçici olarak servis dışıdır’ şeklindeki sesli mesaj ile karşılaşıyorlar.
Bu süreçle birlikte müşterinin kapatılan hattını tekrar açtırıp, kullanmaya başlayabilmesi için Türk Telekom hat açma kapama bedelini de ödemesi gerekiyor.
Türk Telekom Hat Açma Kapama Bedeli 2024
2024 yılı için Türk Telekom faturalı hattı aramaya kapatılan müşterilerin hatlarını açtırmak istediklerinde 31.90 TL hat açma kapama bedeli ödemeleri gerekiyor.
Hat açma kapama bedeline ilaveten müşterilerin son ödeme tarihini geçirdikleri her gün için gecikme zammı ödemeleri de gerekiyor.
Yani müşterinin ödemediği faturalarının yanı sıra gecikme zammını ve hat açma kapama bedelini de hesaba katarsak, ödemesi gereken miktar, bütçesi için sarsıcı olabiliyor.
İlerleyen süreçte yüklü fatura borcu ile karşılaşmak istemiyorsanız, faturalarınızı zamanında ödemenizi öneriyoruz
Türk Telekom Ne Zaman İcraya Verir?
Faturalı hattını maddi imkansızlıkları yüzünden ödeyemeyen ve ertelemek zorunda kalan müşteriler, Türk Telekom’un onları ne zaman icraya vereceklerini, ev eşyalarına icra gelip gelmeyeceğini de merak ediyorlar.
Türk Telekom da tıpkı diğer GSM operatörleri gibi borç 2-3 ay boyunca ödenmediği taktirde müşterilerini icraya veriyor.
Ancak müşterilerini gözeten Türk Telekom, icra öncesinde fatura borcu biriken ve borcunu ödeyemeyen müşterilerine ‘borcunu taksitlendirme’ teklifinde bulunuyor.
Yani müşteri, toplu halde ödeyemediği borcunu her ay eşit taksitlerle ödeyerek, icralık olmaktan kurtulabiliyor.
Kişiye yapılan taksit miktarı ise fatura borcunun miktarına ve büyüklüğüne göre değişiklik gösterebiliyor.
Fatura borcunu taksitlendirmeyi kabul etmeyen, ödememekte direten müşteriler ise fatura son ödeme tarihinden 2-3 ay sonra icraya veriliyor.
İcraya verilen müşterinin birikmiş borçlarının, gecikme zammının ve hat açma kapama bedelinin yanı sıra avukat ve dava masraflarını ödemesi de bekleniyor.
Yani müşterinin borcu, katlanarak artmış oluyor.
Müşteri, icralık olduğunda ilk olarak fatura borcunun tahsil edilebilmesi için maaşına devlet tarafından haciz konuyor.
Kişi, öğrenciyse, işsizse ve düzenli geliri yoksa bu durumda üzerine kayıtlı herhangi bir gayrimenkulünün olup olmadığına bakılıyor.
Üzerine kayıtlı gayrimenkul de yoksa bu durumda arabasının olup olmadığı kontrol ediliyor.
Günümüzde fatura borcu, müşterinin ev eşyalarına haciz konularak, tahsil edilemiyor.
Müşteriler, dilerlerse icralık olan borçlarını da taksitlendirerek, her ay eşit taksitlerle ödeme şansını elde edebiliyorlar.
Borç, Türk Telekom bayiliklerinden kredi kartıyla ödenebildiği gibi davayı üstlenen avukatlara elden yani nakit olarak yani elden de ödenebiliyor.
Kısacası Türk Telekom, icralık olan müşterilerini de düşünerek, onlara hem icra öncesinde hem de icra sonrasında borcunu taksitle ödeyebilme imkanı sunuyor.
Türk Telekom Borç Taksitlendirme 2024
Müşteri memnuniyetini ilk önceliği olarak belirleyen Türk Telekom’un faturalı müşterilerin borçlarını taksitlendirerek, onlara ödeme kolaylığı tanıdığından yukarıda bahsetmiştik.
GSM operatörü tarafından yapılan ‘Faizleri Sıfırlıyoruz’ kampanyası ile 31. 12.2017 tarihi ve öncesinde aboneliği iptal edilen ve yasal takipte olan yani hakkında açılmış icra davası bulunan faturalı müşteriler, hem anlaşmalı bankaların kredi kartına taksit imkanından yararlanarak, borçlarını ödeyebiliyor hem de geçmişe dönük borçlarının faizini ödemekten de kurtuluyorlar.
Türk Telekom Fatura Ödenmezse Kaç Günde Kapanır?
Yukarıda da bahsettiğimiz gibi müşteri son ödeme tarihinden sonraki ilk 7 gün içerisinde borcunu ödemediğinde hattı kısıtlanıyor.
Hattı kısıtlanan müşteri, faturalı hattı ile telefonundan kimseyi arayamıyor ve kimseye sms gönderemiyor.
Son ödeme tarihinden 10 gün geçtiğinde ise kişinin hattı kapanıyor yani servis dışı oluyor.
Müşteri, telefonundan numara arayıp, sms yollayamadığı gibi artık aranamıyor ve sms kabul edemiyor.
Türk Telekom Borcumu Ödedim Ne Zaman Açılır?
Türk Telekom müşterileri, kapanan hatlarına ait borçları ödediklerinde hatları genellikle aynı gün içerisinde hatta birkaç saat içerisinde açılıyor.
Bazen de hattın açılması, ertesi güne kadar uzayabiliyor.
Borcunuzu ödemenize rağmen hattınız ertesi gün açılmadıysa size en yakın Türk Telekom mağaza ya da bayiliğine giderek, hattınızı açtırabilirsiniz.
Bu yazımızda kısaca Türk Telekom fatura ödenmezse ne olur? sorusunu yanıtlamaya çalıştık.
Sizler de Türk Telekom müşterisiyseniz ve daha önce başınızdan böyle bir olay geçtiyse; konuya dair görüşlerinizi yazımızın yorum kısmına yazabilir, önerilerinizi değerli okuyucularımızla paylaşabilirsiniz.