Turkcell Fatura Borcu Ödenmezse Ne Olur?

Turkcell Fatura Borcu Ödenmezse Ne Olur? Hat sahibi pek çok kişi, kimi zaman vakit bulamamaktan kimi zaman da maddi yetersizlikler yüzünden fatura borçlarının son ödeme tarihini kaçırabiliyorlar.

Fatura borcunu zamanında ödemeyen kişiler; hatlarının ne zaman aramaya kapanacağını ya da başka numaraların onları arayıp arayamayacaklarını, internet ve sms haklarının ne zaman sona ereceğini merak ediyorlar.

Öyle ki fatura son ödeme tarihi geçtikten belirli bir süre sonra kişinin başka numaraları arama hakkı, borcunu ödeyene kadar sona eriyor.

Daha sonra da kişi, artık başka numaralarının aramasını da kabul edemez hale geliyor.

Yani kullandığı hat ile iletişim hakkını ne yazık ki kaybediyor.

Fatura s0n ödeme tarihini geçiren pek çok Turkcell faturalı hat sahibi müşteriler de hatlarının ne zaman kapanacağını, ödemeyi en fazla ne kadar süre erteleyebileceklerini internette araştırmaya koyuluyorlar.

Bu yazımızda kısaca tüm Turkcell faturalı hat kullanıcıları için Turkcell fatura borcu ödenmezse ne olur? sorusunu yanıtlamaya, konuya dair sizleri bilgilendirmeye çalışacağız.

Turkcell Fatura Son Ödeme Tarihi Geçerse Ne Olur?

Turkcell, fatura son ödeme tarihine dair müşterilerine fatura dönem borcuna dair gönderdiği mesajda bilgi veriyor.

Gönderilen bu mesajda hem fatura dönem borcu hem de son ödeme tarihi yazıyor.

Turkcell fatura borcu ödenmediğinde Turkcell müşterilerinin hattı hemen kapanmasa da adım adım hatta dair bazı kısıtlamalar gerçekleşiyor.

Yani müşteriler, hatlarına dair konuşma, mesajlaşma haklarını aynı anda değil de belirli bir zaman dilimi içerisinde kaybediyorlar.

Turkcell fatura zamanında ödenmezse yani son ödeme tarihi geçerse ne olur? sorusunu adım adım aşağıdaki şekilde özetleyebiliriz:

  • Faturanın son ödeme tarihi geçtiğinde ilk olarak Turkcell tarafından müşteriye bir hatırlatma mesajı niteliğinde sms gönderiliyor.
  • Gönderilen sms ile müşterilere faturalarını bir an önce ödemeleri gerektiği belirtiliyor.
  • İletilen bu mesaj ile birlikte fatura son ödeme tarihine ek olarak tüm faturalı hat sahiplerine 1 haftalık ek ödeme süresi veriliyor.
  • 1 haftalık gecikme boyunca müşterilerin hatları hiçbir şekilde aramaya ya da mesajlaşmaya kapatılmıyor. Yani müşteriler, farklı numaraları arayıp, onlara mesaj yollamaya devam edebiliyorlar.
  • Bununla birlikte 1 haftalık gecikmeye bağlı olarak kişinin bir sonraki faturasına %2.5 gecikme faizi yansıtılıyor.
  • Tanınan bir haftalık ek süre içerisinde kişinin faturasını ödememesi halinde ise hattı aramaya ve mesajlaşmaya kapatılıyor. Yani kişi; başka numaraları arayamıyor ya da mesaj gönderemiyor. Lakin kişi, aranabiliyor ve hattına sms gönderilebiliyor. Yani hattı tam anlamıyla kapatılmıyor.
  • 1 hafta sonrasında hattı aramaya ve sms göndermeye kapatılan kişiye Turkcell tarafından ek süre olarak 3 gün daha veriliyor.
  • Verilen 3 gün içerisinde de ödemenin yapılmaması halinde ise kişinin hattı tam olarak kapatılıyor. Yani kişi, başka numaralar tarafından aranamıyor ve mesaj alamıyor.
  • Kişiyi arayan kişiler; ‘Bu hat geçici olarak servis dışıdır’ uyarısı ile karşılaşıyorlar.

Turkcell Fatura Son Ödeme Tarihi Geçerse 2025

Fatura son ödeme tarihinden sonra 10 gün içerisinde fatura borcunun ödenmemesi halinde kişinin hattı geçici olsa da kapanıyor.

Kişi, fatura borcunu ve gecikme faizini ödediği takdirde hattını yeniden kullanıma açtırıp, kullanabiliyor.

Ancak, faturasına ek olarak, gecikme zammı ve fatura açma kapama bedeli ödemek zorunda kalıyor.

Gecikme zammı ve fatura açma kapama bedeli, kişinin bir sonraki faturasına yansıtılıyor.

Yani kişi, ödemediği fatura borcunu ödediği takdirde hattını açtırabiliyor.

Turkcell Borcu Kaç Ay Ödenmezse Kişi İcralık Olur?

Son ödeme tarihinden sonraki on gün içerisinde kişiye ek süre verildiğinden daha önce bahsetmiştik.

Bu ek süre içerisinde borç ödenmediğinde, kişinin hattının geçici olarak servis dışı kaldığı günü takip eden 30 gün içerisinde Turkcell tarafından müşterilere taksitlendirme teklif ediliyor.

Yani kişi, fatura borcunu taksitli bir şekilde daha kolay olarak ödemeyi tercih edebiliyor.

Kişinin taksitlendirmeyi kabul etmemesi halinde ise hat kapanma gününden yaklaşık 30 gün sonrasında Turkcell tarafından kişi, icraya veriliyor. Yani kişinin mahkemede icra takibi başlamış oluyor.

Turkcell Borcundan Eve Haciz Gelir mi 2025

Kişinin borcunu ödememekte diretmesi halinde başlatılan icra takibi doğrultusunda ödeme, genellikle kişinin maaşına haciz konularak tahsil ediliyor.

Kişinin maaşının olmaması halinde ise üzerine kayıtlı gayrimenkul ya da araba gibi değerli mallarına haciz gelebiliyor.

2012 yılından bu yana ise ev eşyalarına haciz kalkmış olduğundan kişinin ev eşyaları icra memurları tarafından alınıp, götürülemiyor.

Yani Turkcell borcu ödenmediğinde ilk olarak kişinin maaşına, maaşı da yoksa gayrimenkullerine ya da aracına haciz geldiğini söyleyebiliriz.

Turkcell Aramızda Faizin Lafı Mı Olur? Kampanyası

Turkcell, 2018 yılı ve öncesinde hakkında yasal takip başlatılmış olan müşterilerinin tüm borçlarını ödemeleri durumunda dosyalarındaki tüm faizleri de siliyor.

Yani müşteriler, faiz ödemek zorunda kalmadan icra dosyasını kapatabiliyor.

Turkcell tarafından başlatılan bu kampanyaya göre icra dosyasına dair tüm borcunu ödeyen kişilerin dosyalarındaki fatura faizleri %100 oranında siliniyor.

Ödeme; turkcell.com.tr sitesi üzerinden, anlaşmalı bankalardan, hukuk bürolarından ya da uygulama kapsamındaki TİM’lerden yapılabiliyor.

Kredi kartı kullanmayan müşteriler, hukuk büroları aracılığıyla faturalarını taksitlendirebiliyorlar.

Turkcell Hat Açma Ücreti 2025

2025 yılı için fatura açma bedeli, tüm vergiler dahil 109.14 TL olarak karşımıza çıkıyor.

Yani Turkcell faturalı hat sahibi müşteriler, gecikme faizinin yanı sıra 109.14 TL açma kapama bedeli de ödemek zorunda kalıyorlar.

Açma kapama ve gecikme faizi ise müşterinin bir sonraki faturasına yansıtılıyor.

Bu yazımızda Turkcell fatura ödeme tarihi geçerse ne olur? Turkcell faturamı ödemezsem ne olur ve Turkcell faturamı ödeyemedim sorusunu yanıtlamaya çalıştık.

Sizler de daha önce böyle bir durumla karşılaştıysanız, konuya dair görüşlerinizi yazımızın yorum kısmına yazabilir, önerilerinizi takipçilerimizle paylaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu