Turkcell Fatura Son Ödeme Tarihi Geçerse Ne Olur?

Turkcell Fatura Son Ödeme Tarihi Geçerse Ne Olur? Faturalı hat  kullanan pek çok müşteri, bazen ihmalkarlıkları bazen de maddi durumları elvermediği için fatura son ödeme tarihini geçirebiliyorlar.

Turkcell fatura son ödeme tarihi, sms ile tüm faturalı hat sahiplerine bildirilse dahi kimi zaman müşteriler, smse yeterince dikkat etmedikleri ve Turkcell fatura kesim tarihlerini tam olarak bilmedikleri için fatura son ödeme gününü kaçırabiliyorlar.

Kimi zaman da faturanın son derece kabarık gelmesi, müşterileri fatura ödemeyi maddi anlamda kendilerini daha rahat hissettikleri bir döneme ertelemeleri ile sonuçlanıyor.

Bir diğer deyişle müşteriler, faturalarını gecikme zammı, hatta hat açıp kapama bedeli ile birlikte ödemek zorunda kalıyorlar.

Bu yazımızda tüm Turkcell müşterilerinin sıklıkla merak ettikleri bir soru olan Turkcell fatura son ödeme tarihi geçerse ne olur? sorusunu yanıtlamaya, konuya dair sizleri bilgilendirme çalışacağız.

Turkcell Fatura Son Ödeme Tarihi Geçerse Ne Olur 2025

Turkcell fatura son ödeme tarihi geçerse hattınızın son ödeme gününden sonraki 1 hafta içerisinde ödeme yapılmadığında hattınız giden aramalar ve SMS gönderimine kısıtlanır. Eğer 1 hafta sonunda ödeme yapılmaz ise 3 gün içerisinde hattınızı tamamen kapatılır ve sizi arayalar aramadığınız numara servis dışıdır uyarısı alınır.

Turkcell fatura kesim tarihine bağlı olarak, müşterilerin fatura son ödeme tarihi de değişebiliyor.

Turkcell müşterileri fatura kesim tarihini ayın 10’u, 20’si ya da 30’u olacak şekilde belirleyebiliyorlar.

Fatura kesim tarihi, direk olarak fatura son ödeme tarihini de belirlediğinden müşterilerin fatura kesim tarihi seçimleri esnasında oldukça dikkatli davranmaları, mümkünse bu tarihi maaşlarını aldıkları güne en yakın gün olarak tercih etmeleri gerekiyor.

Müşteriler, fatura kesim tarihinden sonra maksimum 15 günlük zaman dilimi içerisinde faturalarını ödemeleri gerekse de bu 15 gün dolduğunda müşterilerin hattı hemen kapanmıyor.

Öncelikle kişiye ek süre veriliyor.

1 haftalık ek süre içerisinde kişiye Turkcell tarafından tekrar faturasını ödemesi gerektiğine, aksi halde hattının kapanacağına dair mesaj gönderiliyor.

Üstelik bu mesajda hattın hangi günler arasında aramaya kapanacağı da açık ve net bir şekilde iletiliyor.

1 haftalık ek süre içerisinde faturaya gecikme zammı olarak her gün için %2.5 oranında faiz uygulanıyor.

Gecikme zammı; kişinin mevcut faturasına yansıtılamadığından bir sonraki faturasına yansıtılıyor.

1 hafta sonunda kişi, tekrar faturasını ödemediğinde ise kişiye 3 gün daha ek süre veriliyor.

Bununla birlikte son ödeme tarihinden sonraki bir hafta içerisinde kişi, normal bir şekilde başka numaraları arayabiliyor ya da başka numaralara mesaj atabiliyor. Aynı şekilde hattı açık olduğu için farklı numaralar da bu hattı arayıp, hatta mesaj yollayabiliyorlar.

Bununla birlikte bir hafta dolduğunda kişiye verilen ek süre olan 3 gün içerisinde hat sahibi, başka numaraları arayamıyor ve mesaj gönderemiyor. Yani faturasını ödemeyen kişinin hattına kısıtlama geliyor.

3 gün içerisinde hat sahibinin faturayı ödememesi halinde ise hattı geçici de olsa servis dışı oluyor.

Yani artık, bu numaraya hiçbir şekilde ulaşılamıyor. Numarayı çeviren kişiler, ‘aradığınız numara, geçici olarak kullanılamıyor’ ya da ‘aradığınız numara, geçici olarak servis dışıdır’ uyarıları ile karşılaşıyorlar.

Bu süreçten sonra Turkcell; hattın tamamen kapandığı günden sonraki ilk bir ay içerisinde hat sahibi ile uzlaşmayı tercih ediyor. Hatta hat sahibine faturasını taksitlendirme teklifinde bile bulunuyor.

Kişi, taksitlendirme teklifini kabul ederek, fatura borcu yüzünden kendisine icra davası açılmasından kurtulmuş oluyor.

Turkcell Borcundan Eve Haciz Gelir mi 2025

Faturalı hat sahibi, Turkcell fatura borcunu taksitlendirmeyi kabul etmediğinde ise hat kapanma tarihinden yaklaşık bir ay sonra Turkcell tarafından mahkemeye veriliyor.

Kişinin mahkemeye verilmesi ile yasal takip süresi de başlamış oluyor.

En nihayetinde kişinin borcunu ödememesi halinde önce maaşına, maaşının olmaması durumunda ise gayrimenkullerine yani üzerine kayıtlı ev, arsa vb. mallarına haciz geliyor.

Şayet kişinin üzerine kayıtlı bir gayrimenkulu de yoksa o halde arabasına haciz geliyor.

Bu süreçte kişinin fatura borcuna her geciken gün için %2.5 faiz işlenmeye de devam ediyor.

Yani müşteri, fatura borcunu ödemediği süre boyunca faturası katlanıyor ve daha da kabarıyor.

Kısacası Turkcell faturasının ödenmemesi, kişinin icralık olmasına giden bir süreci beraberinde getirebiliyor.

Turkcell Hat Açma Kapama Ücreti Ne Kadar 2025

2025 yılı için borcundan ötürü hattı kapanan kişilerin hatlarını açtırmak istediklerinde tüm vergiler dahil 180.90 TL ödemeleri gerekiyor.

Bu fiyata gecikme zammının dahil olmadığını da hatırlatmak istiyoruz.

Yani kişi, faturasını ödemediği için hattı kapandığında fatura bedeline ek olarak, gecikme zammı ve hat açma bedeli ödüyor.

Şayet kişiye gelen fatura kabarıksa gecikme zammı da faturaya paralel bir şekilde artacağından kişinin bütçesi ciddi anlamda sarsılabiliyor.

Turkcell Fatura Son Ödeme Tarihinden Kaç Gün Sonra Kapanır?

Daha önce de belirttiğimiz gibi faturalı hat sahibi Turkcell müşterisinin hattı, son ödeme tarihinden bir hafta sonra kısıtlanıyor, 10 gün sonra ise geçici de olsa kapanıyor yani servis dışı oluyor.

Turkcell Fatura Son Ödeme Tarihi Nasıl Öğrenilir?

Turkcell faturanızın son ödeme tarihi; fatura kesim tarihinden sonraki 15.gün olduğundan fatura kesim tarihini öğrendiğinizde, son ödeme tarihini de öğrenmiş oluyorsunuz.

Fatura ödeme tarihini Turkcell bayiliklerine giderek, 532 ya da 532 532 00 00 şeklinde olan Turkcell Müşteri Hizmetleri’ni arayarak veya internet üzerinden öğrenebilirsiniz.

Aynı şekilde fatura kesim yani son ödeme tarihinizi de değiştirebilirsiniz.

Peki, internetten fatura son ödeme tarihini nasıl öğrenebilirsiniz?

  • İlk olarak turkcell.com.tr sitesine giriş yapın.
  • Ardından sayfanın altındaki ‘İşlem Merkezi’ kategorisine tıklayın.
  • Daha sonra sırasıyla Faturalarım—Fatura ayarlarım—Fatura kesim tarihine tıklayın.
  • Fatura kesim tarihinden rahatlıkla kesim gününü değiştirebilir, yeni bir gün belirleyebilirsiniz.

Fatura kesim tarihinizden sonra maksimum 15 gün içinde faturanızı ödemeniz gerekiyor. Fatura kesim tarihinizi de yukarıdaki adımları takip ederek, değiştirebilmeniz mümkün.

Bu yazımızda kısaca Turkcell fatura son ödeme tarihi geçerse ne olur? sorusunu yanıtlamaya çalıştık.

Sizler de konuya dair görüşlerinizi yazımızın yorum kısmına yazabilir, önerilerinizi takipçilerimizle paylaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu