E-Devlet Abonelik İptali Nasıl Yapılır? Kaç Gün Sürer?
E-Devlet Abonelik İptali Nasıl Yapılır? Ülkemizde bir çok abonenin şikayet ettiği konulardan biride abonelik iptal işleminin zorluğudur. Telefon, İnternet yada TV hizmetine abone olduktan sonra iptal işlemi gerçekleştirmek isteyen bir çok kişi iptal işleminde zorluk yaşamaktadır.
Hizmet almak istediği kurum yada kuruluşun anında gerçekleştirdiği abonelik işlemi iptal edilmek istendiğinde farklı bir boyuta geçerek taşınarak iptal işlemlerinde zorluklar yaşanmaktadır. Bazı hizmet sağlayıcıların abonelik iptal işlemi için istediği evrakları tamamlamak hatta fax geçerek göndermesini talep etmesi bir çok abonelik iptal işlemini gerçekleşmemesine neden olmaktadır.
Bu yönde bir çok şikayet gelmesi üzerine yapılan düzenleme ile beraber artık e devlet üzerinden abonelik iptal işleminizi kolay bir şekilde halledebilirsiniz. Artık bayiye gitme yada fax çekme ile uğraşmadan kolay şekilde abonelik fesih işlemini halledebilirsiniz.
E-Devlet Üzerinde Abonelik Fesih Başvurusu Nasıl Yapılır?
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) yaptığın düzenleme ile beraber cep telefonu, sabit hat, TV hizmetleri, su, elektrik, doğal gaz dahil kullandığınız bir çok hizmeti tek tıkla kolay şekilde iptal edebilirsiniz.
İptal talebinde e-devlet üzerinden bulunduktan 24 saat sonra içerisinde her hangi bir fatura oluşturulmayacak ve ücretlendirme otomatik olarak duracaktır. En geç 7 gün sonra gerekli iptal işlemi gerçekleşecek ve abonelik iptal edilecektir.
Peki e-devlet üzerinden abonelik iptal başvurusu nasıl yapılır;
- Aboneliklerinizi kontrol edin.
- Kişisel bilgilerinizi doğrulayın.
- Feshetmek istediğiniz aboneliğinizi seçin.
- Fesih başvuru nedeninizi doldurun.
- Abonelik fesih belgesini imzalayın.
- Fesih işleminiz tamamlandı.
BTK tarafından E-Devlet üzerinden açılan “Abonelik Fesih Başvurusu” bu linke tıklayarak giriş yapın.
E-Devlet sitesine aşağıdaki gibi kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapın. Kimliğinizi doğrulamak için mobil imza, e-imza, T.C. Kimlik Kartı ya da bankacılık uygulamaları ile gerçekleştirebilirsiniz.
E-Devlet üzerinden oturumu açtıktan sonra karşınıza size ait olan tüm abonelikler teker teker çıkacaktır. E-Devler üzerinden aboneliği iptal etmek istediğiniz firmayı seçin.
İptal etmek istediğiniz şirketin yanında bulunan “Abonelik Sorgula” linkin tıklayınız. Karşınıza çıkan sayfada Fesih başvurusu yap linkine tekrar tıklayınız. Abonelik iptali etmek istediğiniz hizmeti neden iptal etmek istediğiniz yazarak iptal işlemini başlatabilirsiniz.
Abonelik iptal işleminde yüksel fatura ve cayma bedeli ile karşılaşmamak için size taahhüt bitiş süreside ayrıntılı olarak gösterilecektir. Bu sayede kaç ay sözleşmenizin kaldığını görme imkanınızda olacaktır. Başvuru esnasından sizden istenen bilgileri eksizsiz ve doğru girmeniz gerekmektedir.
E-Devlet Abonelik Fesih Sayfası Açılmıyor Hatası
E-Devlet abonelik fesih sayfasına girişte bir çok kullanıcı sayfanın açılmadığını ve iptal işlemi gerçekleştirmediğini dile getirmiştir. Sistemde yaşanan yoğunluk ve yapılan bazı düzenlemelerden dolayı abonelik fesih sayfasına giriş yapmak için yoğunluğun az olduğu gece saatlerini bekleyebilir yada tekrar deneme yapabilirsiniz.
Abonelik iptal etmek isteyenler “Sistemde yaşanan bir teknik aksaklık nedeni ile işleminiz tamamlanamadı” ve “İşletmeciden kaynaklanan teknik bir aksaklık nedeniyle şu anda fesih başvurunuz olup olmadığı sorgulanamamaktadır” hatası aldıklarında daha sonra tekrar deneyebilirler.
Şu an için sistem çok yeni olduğundan bazı düzenlemeler halen yapılmaktadır. Beklenenden fazla ilgi gören abonelik iptal başvurusu ilerleyen dönemlerde daha da iyi olacaktır.
E-Devlet Abonelik Fesih Başvurusu Ne Zaman Sonuçlanır?
E-Devlet üzerinden abonelik fesih başvurusu yaptıktan sonra 24 saat içerisinde ilgili kurum artık size her hangi bir fatura yada bir ücret çıkaramaz. Bilgiler eksiksiz ve doğru girildiğinde iptal işlemi 7 gün içerisinde gerçekleştirilir.
E-Devlet Abonelik İptali Ne Zaman Yapılır?
E-Devlet üzerinden abonelik iptal başvurusundan bulunmadan önce mutlaka taahhüt ce cayma bedeli ödeyip ödemeyeceğinizi operatörünüze sorarak öğrenmeniz gereklidir. Eğer taahhüt süreniz bittiyse dilediğiniz zaman abonelik fesih başvurusunda bulunabilirsiniz.
Cayma ve taahhüt bedeli hesaplamak ve öğrenmek istiyorsanız Taahhüt ve Cayma Bedeli Nasıl Hesaplanır yazımızı okuyabilirsiniz.
Hangi Kurumlar E-Devlet Üzerinden Abonelik İptali Olur?
E-Devlet abonelik fesih başvurunda bulunmak isteyenler için neredeyse tüm firmaları görebilir. Abone sayısı 200.000 fazla olan firmaların listesine bakarak istediğiniz kurum ve kuruluş ile ilişiğinizi kesebilirsiniz. 200.000 fazla abonesi olan her firma otomatik olarak e-devlet üzerinden görüneceği için hiç bir sorun yaşamadan işleminizi halledebilirsiniz.
Abonelik fesih başvurusunda bulunmak isteyenler Digiturk, D-Smart, Millenicom, Superonline, TT Mobil, TTNET, Turkcell, TurkNet, Türk Telekom, TURKSAT, Vodafone, Vodafone Net. Belediye, Elektrik, Su ve Doğal Gaz dahil bir çok firma için iptal işlemi yapabilirler.
Konu hakkında aklınıza takılanları yorum kısmına yazabilirsiniz.